top of page

How the story begins...

Quinoux, een bio biertje die zijn intrede heeft gemaakt in 2017. Het verhaal achter Quinoux lees je hier. Het begon allemaal met Amandine, the Godmother van Quinoux. Op een koude winteravond, tijdens een dinertje met de welbekende 'Boxy Brothers' kwamen er heel wat ideeën naar boven geborreld. Er werd op een spontane manier gebrainstormt over een nieuw ondernemers verhaal en al snel kwamen Amandine en de Boxy's op één lijn te zitten.

Het idee van een biertje op basis van quinoa leek hen wel wat. De nodige kennis was aanwezig en het enthousiasme was er zeker ook. Het idee van Quinoux werd geboren.

Amandine een vrouwelijke, vrolijke voedingsdeskundige. Een biochemicus en nutritioniste. Ze heeft een passie voor gezonde voeding en nieuwe uitdagingen. Je kan haar zelf zien als een echte experte op vlak van 'Woman's Health'.

Naast Amandine hebben we nog de 'Boxy Brothers'. Een gekke tweeling met een passie voor koken. Dubbele kennis van smaken, geuren en kleuren. De broers zweren bij authenticiteit en toegankelijkheid. Het liefst van al willen zij gastvrijheid en schoonheid gewoon combineren.


Dertig jaar geleden werd quinoa voor het eerst geïntroduceerd in België. Iedereen dacht toen dat quinoa enkel kon gebruikt worden als kippenvoer. Niets is minder waar. sinds enkele jaren is quinoa bezig met een heuse opmars. Het speelt dan ook meteen in op de trend van nieuwste gezonde voeding. Met Quinoux willen ze dus ook volop inspelen op deze trend. Met zijn lage suikergehalte is Quinoux ideaal voor iemand die gezond wil leven, maar het toch plezant wil houden.


Bij de volledige uitwerking van Quinoux ging een jaar aan productontwikkeling vooraf. Amandine was de quinoa specialist in het proces. Zij had reeds Quinettes opgericht, koekjes op basis van quinoa. Stefan en Kristof Boxy stonden in voor de finishing touch op vlak van smaak en kruiding en Nicolas Verschueren stond in voor het brouwproces. Omdat het bier licht van smaak en alcohol moest worden was dit zeker een uitdaging. Het proces zag er dan ook helemaal anders uit dan brouwmeester Nicolas gewend was. Bij het brouwen van quinoa komt er minder suiker vrij dan bij het brouwen van tarwe. Ook meteen te linken aan één van de grootste voordelen van Quinoux; minder suiker.20 views0 comments
bottom of page